Svētki garām, un kamēr veikalos piedāvā par labām cenām ķimeņu sieriņu cepam gardas brokastķimeņbiezpienmaizītes.
Sastāvdaļas ( 2 maizītēm)
Pamatam
200 gr vājpiena biezpiens
80 gr olu baltumi (vai 2 olu baltumi)
40-50 gr pilngraudu milti (es izmantoju kukurūzas, bet daudzums atkarīgs no biezpiena slapjuma)
1 tējk.cep.pulveris
Garšaugu sāls
Provansas garšviela
Pildījums
100 gr vājpiena biezpiens
200 gr ķimeņu siers (10%)
80 gr olu baltums
40 gr zaļie lociņi
Pēc nepieciešamības sāls
Pagatavošana
Vājpiena biezpienu sablendē ar olu baltumu, pievieno miltus, cepamo pulveri, garšaugu sāli, provansas garšaugus un samīca mitru mīklu. Ar mitrām rokām mīklu liek uz paplāts un veido apaļus groziņus ar maliņām. Pa vidu liek saberztu biezpienu ar olu baltumu, kas sajaukts ar sarīvētu sieru un sagrieztiem lociņiem.Liek c epeškrāsnī un cep gatavus ~20 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai  (750 gr) OB = 136,6, OH = 38,5 gr, T = 28 gr, Kcal = 989
Tātad, 1 maizītes uzturvērtība
OB = 68,3 gr
OH = 19,3 gr
T = 14 gr
Kcal = 495