Aukstā zupa
Pēc karstas dienas jūriņā aukstā zupa ir tas, kas laikam jau visvairāk prasās. Un, kurš gan neprot to pagatavot? Tomēr katram ir sava mīļākā rececpte. Manā nav ne desas, ne gaļas…:)
Sastāvdaļas
1 litrs vājpiena kefīrs (vai paniņas 0,5%)
0,570 litri marinētas Klasiskās bietes (Spilva)
3 svaigi gurķi (300 g)
50 g dilles
50 g zaļie lociņi
4 vārītas olas
1 ēd.k (15 g) sinepes (var nelikt)
Sāls (es lieku garšaugu sāli no Gemosa), pipari
Pagatavošana
1. Gurķus, zaļumus sagriež, olas sarīvē.
2. Visu sajauc, pievieno sinepes, sāli, piparus, sajauc un bauda!
Uzturvērtība visai porcijai (2305 ) OB = 72,3 g, OH = 120 g, T = 30 g, Kcal = 1048
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 24,1 g, OH = 40 g, T = 10 g, Kcal = 349
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 18 g, OH = 30 g, T = 7,4 g, Kcal = 262
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,1 g
OH = 5,2 g
T = 1,2 g
Kcal = 45
Atbildēt