Kaut kas no Āzijas virtuves: Tom Kha zupiņa. Veselīga un ļoti, ļoti sātīga!
Sastāvdaļas
2 lielas vistas filejas (800 g)
170 g šampinjoni (vai šhitaki sēnes)
1 sīpols (90 g)
3 ķiploka daiviņas (12 g)
1 burkāns (132 g)
1 paprika ( 150 g)
3 vistas buljona kubiki
1 tomāts (130 g)
30 g zaļie lociņi
20 g dilles
2 ēd.k. citronu sula (vai laima)
1.t.k čilli pārslas (ja patīk asāki ēdieni, bet var nelikt)
1,5 litri vistas buljons (ūdens + 2 buljona kubiki)
80 gr(var likt arī mazāk, ja nevēlas tik  izteiktu garšu) dzeltenā karija pasta AROY-D (nopērkama lielveikalos, pie Āzijas produktiem)
400 ml kokosriekstu piens
200 g sarkanās lēcas (vai pupiņas)
Santa Maria garšviela: vistas gaļai ar dzelteno kariju
Pagatavošana
1. Sagriež, sasmalcina visas zupas sastāvdaļas.
2. Pannā liek vistas fileju, sēnes, sīpolu, ķiploku, burkānu, papriku un apcep /sautē, kamēr iztvaiko lielākā daļa ūdens.
3. Pa to laiku uzvāra 1,5 litri ūdens un izšķīdina  vistas buljona kubikus. Pievieno karija pastu, Santa Maria vistas gaļas garšvielu, čilli pārslas, citronu sulu.
4. Buljonam ar garšvielām pievieno “pannas saturu”, kokosriekstu pienu. Pavāra minūtes 10.
5. Pievieno lēcas. Vāra ~7 minūtes. Pievieno sagrieztos zaļumus. Noņem no plīts, uzliek vāku un ļauj “nobriest”.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai ( 3714 g) OB = 264 g, OH = 170 g, T = 110 g, Kcal = 2675
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,1 g
Oh = 3,84 g
T = 3,72 g
Kcal= 86