Nu, ko? Vai olas no Lieldienām vēl palikušas? Arī, ja tās visas jau apēstas,  ir vērts izmēģināt šo sāļo pīrāgu! Sātīgs, pikants un bezgala gards! Noteikti gatavošu to vēl un vēl! Un kcal arī tajā ir tik maz, ka nav grēks to ēst un baudīt!
Sastāvdaļas
Pamatnei (forma 20 cm)
360 gr vājpiena biezpiens
2 olas
120 gr milti (40 gr kukurūzas milti + 80 gr rīsu milti)
2 tējk. cepamais pulveris
Sāls, garšvielas
Pildījumam
4 vārītas olas
100 gr  siers “Spēkavīrs” (vai cits liesais siers)
120 gr dabīgais jogurts
200 gr olu baltums
50 gr zaļie lociņi
30 gr dilles, ķiploks
Pagatavošana
Vājpiena biezpienam pievieno 2 olas, miltus, cepamo pulveri, sāli, garšvielas un sajauc mīklu, kuru liek cepamajā formā un ar nedaudz mitrām veido pamatni ar maliņām.
Gatavo pildījumu: olas sarīvē, lociņu, dilles smalki sagriež, sieru sarīvē , izspiež ķiploku – visu sajauc ar ar olu baltumu un dabīgo jogurtu. Pievieno pēc garšas garšvielas  un masu lej pamatnē. Formu liek cepeškrāsnī  un cep 170 grādos ~40-45 minūtes (kamēr gatavs).
Uzturvērtība visai ( 983 gr) porcijai OB = 188, 5 gr, OH = 110 gr, T = 58,3 gr, Kcal = 1682
Uzturvērtība 100 g
OB = 19 g
OH = 11,04 g
T = 5,9 g
Kcal = 171