Cik labi, ka visu cauru gadu pie mums var nopirkt mazus, foršus cukini. Lai top  cukini plācenīši ar sieru! Un kopā ar šo mērcīti – mēli var norīt!  
Sastāvdaļas (6 gab vai 4 gab) 

1-2 olas
1 neliels cukini/kabacis  (366 g)
150 g ķimeņu siers (10%)vai arī  jebkuru Tējas sieru
100 g kukurūzas milti (vai jebkurus citus, izņemot a/l kviešu miltus)
Sāls, pipari, ķiplociņš
Pagatavošana
1. Sarīvē cukini, uzber nedaudz sāli un noliek malā, lai tas atsulojas.
2. Sarīvē ķimeņu sieru, sagriež smalki dilles.
3.  Nospiež cukini lieko šķidrumu. Pievieno cukini olas, miltus, sāli, garšvielas, izspiestu ķiploku, zaļumus. Mīklu sadala vizuāli 4 vai 6 vienādās daļās.
4. Veido ar rokām plācenīšus un liek pannā, kura minimāli iesmērēta ar eļļu. Cep ļooti zemā temperatūrā zem vāka.
Pasniedzu ar avokado mērcīti (recepte mērcītei te: https://www.edunsporto.lv/?p=10439) va sajauc dabīgo jogurtu+zaļumi+ķiploks
Uzturvērtība visai porcijai bez mērces (590 g) OB = 73,6 g, OH = 64 g, T = 26 g, Kcal = 788
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 37 g, OH = 32 g, T = 13 g, Kcal = 394
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,4 g
OH = 10,8 g
T = 4,3 g
Kcal = 134