Pavasarim atnākot gribas arvien vieglākas maltītes. Iesaku noteikti pamēģināt šos gardos, sātīgos salātiņus!
Sastāvdaļas ( 2 porcijas)
2 nelieli baklažāni (600 gr)
150 gr siers Fetika
250 gr tomāti cherry
1 sarkanais sīpols (116 gr)
Kinza, dilles
Provansas garšaugi, ķiploki, aveņu etiķis, balzamico (baltais) , 1 tējk.medus, u.c.
30 gr eļļa
Pagatavošana
1. Baklažānus sagriezt pusaplīšos, apmēram 0,5 -0,8 cm biezumā un sabērt bļodā. Pievieno dažādas zaļumu garšvielas, sāli un  uzpūš ~10 gr elļas – visu samaisa bļodā un izklāj uz plāts. Liek cepeškrāsnī 180-200 grādos un apcep tos.
2. Gatavo mērcīti: ~1 ēd.k (20 gr) eļļa, 2 ēd.etiķis ( es liku aveņu + balsamico), izspiež ķiploku. Pievieno provansas garšaugus, timiānu, oregano, sāli.
3. Sagriež tomātiņus, sīpolus, zaļumus,  pievieno baklažānus un mērcīti, visu samaisa. Liek uz šķīvjiem. Pa virsu liek Fetas sieru. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1146 gr)  OB = 30,6 gr, OH = 53,4 gr, T = 57,1 gr, Kcal = 841
Uzturvērtība 1 porcijai
OB = 15,3 gr
OH = 26,7 gr
T =28,6
Kcal =421