Kādi gan svētki bez garda veselīga deserta?
Sastāvdaļas ( 4 porcijām)

350 gr piens
350 gr vājpiena biezpiens
35 gr kukurūzas ciete
1 olas dzeltenums
Saldinātājs
Vaniļa
1 ēd.k. citronu sula
400 gr ķirši (saldēti)
10 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs
Griljāžai
25 gr auzu pārslas
15 gr sviests
25 gr medus
Pagatavošana
1. Gatavo krēmu: Pienā iekuļ olas dzeltenumu, pievieno cieti, citronu sulu, saldinātāju un kuļot ar putojamo slotiņu maisa un karsē, līdz masa sāk palikt bieza. Noliek malā atdzist.
2. Gatavo ogas: ķiršus liek katliņā, un uzvāra, pievieno cieti un maisa, līdz ķirši sāk sabiezēt. Noņem un liek atdzist.
3. Gatavo griljāžu: auzu pārslām pievieno sviestu, medu un maisot uz karstas pannas tās apcep līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
4. Biezpienam pievieno atdzisušo krēmu, saldinātāju un kārtīgi sakuļ kopā.
5. Trauciņā kārtām liek: krēmum ogas, griljāžu. Noslēdz ar griljāžu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1210 gr) OB = 87.8 gr, OH = 152,1 gr, T = 23.3 gr, Kcal = 1187.
Uzturvērtība 1 porcijai (303 gr)
OB = 22 gr
OH = 38gr
T = 5.8gr
Kcal = 298