Bieza, tumīga un aromātiska ir šī gardā biezzupa ar k/k lasi.
Sastāvdaļas

1, 5 litri ūdens
1 ziedkāposta galviņa (880 gr)
600 gr ķirbis
1 liels sīpols (150 gr)
3 ķiploka daiviņas (30 gr)
170 gr krēmsiers “Latgale” (ar kūpinātu lasi)
200 gr k/k lasis/forele
Pagatavošana
Sagriež visus dārzeņus, liek katlā, pielej ūdeni un liek sautēties. Kad nedaudz pavārījušies, pievieno sasmalcinātus/ attīrītus no asakām laša gabaliņus, garšvielas un vāra gatavu (vai arī sablendē tikai dārzeņus un laša gabaliņus pievieno veselus jau sablendētajā zupā). Sablendē, pievieno krēmsieru un vēlreiz visu sablendē.
Uzturvērtība visai porcijai ( 3450 gr) OB = 94,5 gr, OH = 89,8 gr, T = 46,3 gr, Kcal = 1149
Uzturvērtība 1/3 daļa no porcijas  OB = 31,5 gr, OH = 29,9 gr, T = 15,4 gr, Kcal = 383,1
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 23,6 gr, OH = 22,5 gr, T = 11,6 gr, Kcal = 287,4
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,6 gr
OH = 2,4 gr
T = 1,5 gr
Kcal = 34