Tītara maltās gaļas, rīsu un siera kotletes
Sastāvdaļas:
1kg tītara maltā gaļa
250 gr rīsi
450 gr ķimeņu siers
2 olas
3 olu baltumi
500 gr brokolis
Zaļumi, ķiploki, garšvielas
Pagatavošana:
Rīsus apvāra, atdzesē. Sasmalcina brokoli, zaļumus, ķiplokus, ķimeņu sieru sarīvē.Sajauc visas sastāvdaļas, veido apaļas kotletes un cep cepeškrāsni (uz cepampapīra) ~180 grādos,kamēr paliek brūnas. Baudam ar svaigiem dārzeņiem un plūmju-dzērveņu mērcīti…)
Uzturvērtība 100 gr:
OB = 17,3 gr
OH = 9 gr
T = 3,4 gr
Kcal = 137! Tikai!
Un kāda ir recepte plūmju-dzērveņu mērcītei? Vai tas ir kā ievārījums?
Jā, vienkārši savāru dzērvenes ar plūmēm, pielejot nedaudz ūdeni, un pieliekot medu vai kādu garšvielu pēc izvēles.Lai konsistence būtu kā “ketčupam”.
Sveiki. Kadu sieru varetu likt kjimenju siera vieta??? Atrodos arzemes un kjimenju sieru nav iespejams sheit iegadaties. Ir kada alternativa?
Man grūti ieteikt, jo nezinu, kādi sieri Jums pieejami, tomēr padoms būs: meklējiet tādu sieru, kur pēc iespējas zemāks tauku %.(~20-25%)
skaidrs. Paldies.
Labdien,
Liels paldies Jums par šo mājas lapu…Esmu jau zaudējusi 6kg, skaitot kalorijas pēc Jūsu ieteiktā veida, plus jūtos paēdusi un jāatzīst fiziski liekas, ka jūtos tiešām labāk…Brīžiem tik aptrūkstās informācija par produktu kalorijām.
Gribēju pavaicāt, vai tiešām tītara maltā gaļā uz 100g varētu būt 287 kcal? Es nekur i-netā nevarēju atrast tītara maltai gaļai kalorijas un tad atradu vienā lapā, ka varētu būt 287 – tas liekas daudz… Kā jums liekas, vai tas atbilstu patiesībai?
Tas tā varētu būt-jo maltajā gaļā samaļ ne jau tos liesākos un labākos tītara gaļas gabalus. Es vispār neieteiktiu pirkt gatavu malto gaļu. Vai nu pērciet fileju, vai girosu un pati maļiet, vai nopērkot tirgū-palūdziet,lai samaļ.
Izmēģināju šo recepti, pašai ļoti garšoja un vīrietis ar slavēja. Bērni gan rauca degunus – nu lai:) Tā kā neesmu “uz diētas”, es tikai meklēju veselīgāka uztura receptes, tad izmantoju parasto holandes sieru un arī no olām dzeltenumus nenodalīju. Samalu nevis tītara, bet vistas fileju. GARŠĪGI
Paldies, priecājos, ka garšoja!