Pēdējā laikā bieži esmu sākusi iztikt ar savām ceptajām maizītēm. Nekad nebūtu domājusi, ka tas ir tik vienkārši. Gardi, svaigi, veselīgi un bez liekām piedevām. Var izvēlēties saldas, vai sāļas. Gardas bezglutēna maizītes stundas laikā.
Sastāvdaļas
220 gr vājpiena biezpiens
2 olas
240 gr kukurūzas milti (var likt rīsu miltus, vai 50/50, vai citus bezglutēna miltus)
50 gr kefīrs
10 gr magones
20 gr kokosriekstu eļļa (vai sviests, vai cita eļļa)
Sāls
1  tējk.cepamais pulveris
(p.s. ja gribas saldās, tad attiecīgi liekam klāt kādu no saldinātājiem)
Pagatavošana
Sajauc visas sastāvdaļas, izņemot vienu olas dzeltenumu, kuru atstāj pārsmērēšanai. Veido 5 apaļas maizītes, pārsmērē ar olas dzeltenumu, uzkaisa magoņsēkliņas un liek cepties 175 grādos ~30 minūtes.
Visā porcijā 1030 kcal. Tātad vienā 206 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13,2 gr
OH = 24,6 gr
T = 3,8 gr
Kcal = 196,3