Kad dārzos ienāk ķirbji, ķirbju zupas ir neizbēgama sastāvdaļa manā ēdienkartē. Lieliski sniedz sāta sajūtu, un silda vēsos rudens vakaros. 
Sastāvdaļas
1300 g ķirbis (jau nomizots svars)
1,2 litri ūdens
Piena spēks (460 ml)
180 gr kausētais siers „Dzintars Baltija ” (7,5%)
Garšvielas pēc izvēles (man bija vēlme pēc  pikantās)
Pagatavošana
1. Liek katlā ķirbi, pievieno ūdeni un sautē.
2. Nolej  gandrīz visu ūdeni, pievieno garšvielas, pielej Piena spēku, un maisot karsē.
3. Pievieno kausēto sieru un izmaisa. Zupu neuzvāra, bet karsē!
Piedevās:  var sagrauzdēt  maizes grauzdiņus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 3440 g) OB = 77,3 g, OH = 83 g, T = 19,4 gr, kcal = 978
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,8 g, OH = 27,7 g, T = 6,5 g, Kcal = 326
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,2 gr
OH = 2,6 gr
T = 0,5 gr
Kcal = 30