Ķirbju biezzupa ar Piena spēku
Kad dārzos ienāk ķirbji, ķirbju zupas ir neizbēgama sastāvdaļa manā ēdienkartē. Lieliski sniedz sāta sajūtu, un silda vēsos rudens vakaros.
Sastāvdaļas
1300 g ķirbis (jau nomizots svars)
1,2 litri ūdens
Piena spēks (460 ml)
180 gr kausētais siers „Dzintars Baltija ” (7,5%)
Garšvielas pēc izvēles (man bija vēlme pēc pikantās)
Pagatavošana
1. Liek katlā ķirbi, pievieno ūdeni un sautē.
2. Nolej gandrīz visu ūdeni, pievieno garšvielas, pielej Piena spēku, un maisot karsē.
3. Pievieno kausēto sieru un izmaisa. Zupu neuzvāra, bet karsē!
Piedevās: var sagrauzdēt maizes grauzdiņus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 3440 g) OB = 77,3 g, OH = 83 g, T = 19,4 gr, kcal = 978
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,8 g, OH = 27,7 g, T = 6,5 g, Kcal = 326
Uzturvērtība 100 gr
OB = 2,2 gr
OH = 2,6 gr
T = 0,5 gr
Kcal = 30
Esēdu ķirbju piena zupiņu brokastīs bez sāls un cukura
jau otro mēnesi,bet pagaidām rezultāti nav manāmi
tikai vēdera izeja palikusi normāla,jo bija aizcietējumi.
Cienītā, Ome! Tas, ka ēdiet brokastīs ķirbju biezzupiņu, nav garantija rezultātam, kuru gribētu sagaidīt:) Pastāstiet, ko un cik ēdiet dienas pārējā daļā?